Zorgaanbod en Verblijf

Opname en uitsluiting

Op de Amanshoeve bent u welkom voor vast of tijdelijk verblijf, u heeft een CIZ indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ) met een zorg zwaarte pakket 4, 5 of 6. De financiering vind plaats op basis van Zorg in Natura (ZIN), als cliënt bent u daarmee ontlast van administratie rond de budgetten, de Amanshoeve regelt de financiering met het zorgkantoor. Uiteraard heeft elke cliënt het wettelijke recht om de zorg vanuit een PGB te financieren.

Uitsluiting criteria

Het streven is dat u bij vast verblijf op de Amanshoeve blijft wonen tot u overlijden, ook wanneer de zorgvraag toeneemt. Echter er kunnen zich omstandigheden voordoen waarmee wij andere bewoners in gevaar brengen of waarbij het gedrag dusdanig gaat afwijken dat wij niet meer de zorg kunnen bieden die ons voor ogen staat. Deze uitsluitingcriteria vind u verderop onze website.

Wachtlijst

de Amanshoeve heeft meerdere cliënten op de wachtlijst staan. Voor de actuele stand van zaken verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Verblijf

Er zijn diverse mogelijkheden voor verblijf op de Amanshoeve, hieronder noemen wij de meest voorkomende vormen van verblijf:

Tijdelijk verblijf:

Er zijn verschillende situaties mogelijk waaronder u in aanmerking komt om tijdelijk op  de Amanshoeve te wonen:

  • Revalidatie: u heeft tijd nodig heeft om te herstellen nadat u medisch uitbehandeld bent.
  • Ziekenhuisopname: na een ziekenhuis verblijf bent u nog niet voldoende opgeknapt om weer zelfstandig te wonen, met een respijt of ELV indicatie kunt u verder herstellen op de Amanshoeve, er is professionele ondersteuning aanwezig van bijvoorbeeld een geriatrisch fysiotherapeut
  • Mantelzorgers ontlasten: uw mantelzorgers of naasten moeten tijdelijk ontlast worden om hen te ontlasten kunt u tijdelijk gebruik maken van onze  logeerkamer.

Vast Verblijf:

Bij vast verblijf heeft u een WLZ (Wet Langdurige Zorg)  indicatie (Zorg Zwaarte 4, 5 of 6) en neemt u een eigen kamer in gebruik op 1 van onze locaties, daarnaast kunt u gebruik maken van de centrale huiskamers en activiteiten ruimte, uiteraard zijn er op het terrein buiten voldoende verblijfsmogelijkheden, meerder terrassen en zitjes waar u zich even kunt terug trekken om te genieten van het buiten zijn.  Op uw eigen kamer kunt u bezoek ontvangen en een kop koffie of een drankje aanbieden, indien u dit niet meer zelfstandig kunt ondersteunen wij u hierbij. U geniet van de maaltijden en aangeboden drankjes en versnaperingen.

Dagbesteding

Dagelijks organiseren wij activiteiten binnen de Amanshoeve wij bieden op vaste tijden dagbesteding in de huiskamer of in de activiteiten ruimte, de activiteiten zijn gericht op bewegen, gym onderleiding van een geriatrisch fysiotherapeut, creatieve bezigheden van knutselen, handwerken, bloemschikken etc. Ook gaan wij vaak samen op pad naar bekende plekken op het Twentse en naburig Duitse platteland, onderweg even een stop om ergens gezellig een kop koffie te nemen of een ijsje eten en heerlijk genieten van de omgeving.

Logeren familie leden

Er zijn mogelijkheden voor familieleden om te blijven logeren indien dit gewenst is bijvoorbeeld bij ziekte van hun dierbare die op de Amanshoeve verblijft, dit logeren is op basis van logies met ontbijt tegen kostprijs.

Kosten verblijf

De financiering van onze zorgverlening declareren wij op van Volledig Pakket Thuis (VPT) onder deze VPT vallen: Persoonlijke Verzorging, Verpleging en dagbesteding alles binnen één instelling. Uiteraard is het mogelijk de zorg te financieren middels een Persoons Gebonden Budget, echter onze voorkeur gaat uit naar de VPT.

Wat niet in de vergoeding van de VPT zit zijn de gebruikelijke woonlasten en bijkomende kosten van thuis wonen, voor de woonlasten sluiten wij met onze cliënten een huurovereenkomst waar naast de woning ook de kosten van energie in worden vastgelegd.

De Amanshoeve heeft verschillende soorten kamers en appartementen, allen voorzien van een eigen badkamer en voorzien van pvc vloeren, vitrage en indien nodig zonwerende screens aan de buitenzijde.

Er zijn meerdere appartementen geschikt voor echtparen of samenwonenden, veel echtparen leven in de overtuiging voor elkaar te moeten zorgen tot de dood hen scheid, wij bieden echtparen de mogelijkheid om aan deze wens te voldoen.

Naast een woonovereenkomst sluiten wij een serviceovereenkomst met onze cliënten, onder deze service kosten vallen onder andere:

  • Schoonmaak van uw appartement/kamer en de overige centrale ruimten waar u gebruik van maakt.
  • Was en strijk service.
  • Maaltijden, versnaperingen en drankjes.
  • Aansluiting tv en internet.
  • Beveiliging en 24 uur aanwezigheid zorg medewerkers.
  • Activiteiten en zorg inzet welke niet onder de geïndiceerde zorg vallen.
  • Inboedelverzekering

Wij kunnen een indicatie geven voor de verblijfskosten op de Amanshoeve, de kosten zijn o.a. afhankelijk van de locatie en het soort kamer of appartement, indicatief zijn onze prijzen per maand:

Huur kamer/appartement : van € 500,00 tot € 1.100,00
Service kosten : van € 450,00 tot € 750,00*
Totaal (per maand) : vanaf: € 950,00 tot € 1.850,00**

* voor echtparen geld een toeslag voor de maaltijden

**De eigen bijdrage voor maaltijden inbegrepen in de aan het CAK af te dragen maandelijkse bedragen brengen wij in mindering op uw service kosten

Onze prijzen zijn exclusief de af te dragen eigen bijdrage aan het CAK, bij de VPT zorgfinanciering gelden voor het CAK de lage eigen bijdragen, wij kunnen u ondersteunen bij het berekenen van deze aan het CAK af te dragen eigen bijdrage.