Onze zorg

Zorgaanbod

Bij de Amanshoeve bieden wij verschillende soorten zorg aan. Voor een vast of tijdelijk verblijf heeft u een CIZ-indicatie nodig voor de Wet langdurige zorg (Wlz) met een zorgprofiel 4, 5 of 6.

amanshoeve-zorgaanbod

24-uurs zorg

De Amanshoeve biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van 24-uurs zorg. Op onze kleinschalige woonlocaties bieden wij dag en nacht hulp aan ouderen met een zorgvraag. De bewoners krijgen een eigen appartement op één van onze drie locaties. Hier kunnen zij bezoek ontvangen met een kop koffie, gebruik maken van de gezellige huiskamers en de activiteitenruimte. Ook is er voldoende ruimte om te genieten van het Twentse buitenleven.

Wij begrijpen dat veel oudere echtparen graag samen willen blijven. Goed om te weten dat verschillende appartementen bij ons ook geschikt zijn voor echtparen. Echtparen zijn van harte welkom, ook wanneer niet beide een zorgvraag heeft.

Wonen bij ons

We bieden verschillende soorten woningen aan op drie locaties. Dit is een locatie in Manderveen, Oldenzaal en Agelo. De appartementen zijn allen voorzien van pvc vloeren, vitrage, zonwering aan de buitenzijde en een eigen badkamer.

Tijdelijk verblijf

Het kan voorkomen dat er een situatie ontstaat waarbij iemand tijdelijk niet thuis kan wonen. Hierin biedt een tijdelijk verblijf op de Amanshoeve uitkomst. Met de juiste zorg van onze verpleging met daarnaast professionele ondersteuning geven we de juiste handvaten om weer verder te kunnen.

Revalidatie
Nadat een persoon medisch uitbehandeld is, is er vaak tijd en zorg nodig om volledig te kunnen herstellen. Wij bieden hiervoor de ruimte, maar geven ook de juiste zorg om zo goed mogelijk te herstellen.

Ziekenhuisopname
Na een ziekenhuisverblijf kan het zijn dat er nog ruimte nodig is om verder op te knappen om weer zelfstandig te wonen. Met een respijt of ELV-indicatie kan diegene verder herstellen op de Amanshoeve.

Mantelzorgers ontlasten
Soms is het nodig of noodzakelijk om mantelzorgers of naasten te ontlasten. Door tijdelijk gebruikt te maken van onze logeerkamer bieden wij de ruimte aan de zorgvrager maar ook aan de mantelzorger om tot rust te komen.

Familieleden laten logeren
Er zijn mogelijkheden voor familieleden van bewoners om te blijven logeren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een dierbare die op de Amanshoeve verblijft ernstig ziek is. Wij denken graag met u mee en bieden een fijne logeerplek aan op basis van een kostprijs.

Wat vinden onze medewerkers?

Onze medewerkers vertellen

Bekijk onze waarderingen

Agelo

Manderveen

Oldenzaal (binnenkort)