Over ons

De Amanshoeve is een unieke kleinschalige zorghoeve voor ouderen met een hoge zorgvraag.

De Amanshoeve is een beschermde en beschutte woonomgeving voor dementerende ouderen. Het particuliere woon- en servicepakket bieden samen met de geïndiceerde zorgdiensten alle mogelijkheden om veilig en vertrouwd in een kleine woongemeenschap alle aandacht en zorg te krijgen die past bij de levensfase. De mensen die werken voor de bewoners van De Amanshoeve kiezen ervoor hun leven te delen met de bewoners. Samen met de bewoners van het huis volgen zij het gewone, voor de bewoners herkenbare, dagelijkse ritme van opstaan, activiteit en afleiding, eten en drinken, rusten, alleen zijn en ontmoeten. Dit ritme geeft ruimte aan de eigen gewoonten van de bewoner, de eigen voorkeuren voor de maaltijd, de eigen belangstelling, de eigen verhalen, gevoelens, vreugde en verdriet.

Wij bieden dementerende ouderen en hun familie meerdere vormen van verblijf aan:

Vaste bewoning, onze cliënt huurt een appartement en woont op de Amanshoeve.

Kort verblijf, onze client is tijdelijk bij ons om bijvoorbeeld de mantelzorger even te ontlasten of om te revalideren na een ziekenhuis verblijf.

Dagopvang, voor onze cliënten bieden wij dagopvang aan op onze hoeve, activiteiten in en rond de hoeve staan dagelijks op het programma. Voor meer informatie en een rondleiding kunt u ons contact formulier invullen of ons bellen.